We helpen je om meer uit je team en organisatie te halen

Aansprekend leiderschap

Leidinggeven

Hoe haal ik meer uit mijn team? Waardoor ontstaat er bij mij irritatie of stress? Wat kan ik doen om dat te voorkomen? Wat is mijn impact op het team? Hoe geef ik effectief leiding op een manier die bij mij past? Wat zijn daarbij mijn valkuilen?
Wij helpen leidinggevenden bij het verbeteren van hun performance. Zowel bij de realisatie van het gewenste resultaat als bij het daarbij behorende gedrag. We geven directie, management en teamleiders niet alleen inzicht in hun persoonlijke leiderschapsprofiel, maar helpen ze ook een effectieve stijl te ontwikkelen die bij hun past. Dus geen ‘one size fits all ’ aanpak, maar praktisch, resultaatgericht en met aandacht voor ieders unieke persoonlijkheid. Dat noemen we aansprekend leiderschap.
Wij geloven in aansprekend leiderschap vanuit de natuurlijke behoefte het leuk te vinden medewerkers aan te sturen, feedback te geven (en te krijgen) en waar nodig corrigerend op te treden. Onze gecombineerde aanpak richt zich dan ook op het vergroten van de effectiviteit van zowel de gedragsvaardigheden als het resultaat. Wij noemen dat performance management.
Onze effectieve aanpak resulteert in:
Inzicht in de persoonlijke effectieve stijl van leidinggeven
Het inzichtelijk maken van kernoorzaken bij afwijkende resultaten
Op ‘eigen’ wijze effectief aansturen van medewerkers
Beheersen van conflicten zonder blijvende irritaties en/of frustraties
Het vergroten van de onderlinge betrokkenheid
Het verbeteren van de resultaatgerichtheid
Het voorkomen van stress (ineffectief) gedrag

Resultaatgerichte samenwerking

Om het zelfinzicht van directie, management(teams) en leidinggevenden te vergroten maken wij gebruik van de Birkman-methode. Leiderschapsontwikkeling is geen doel op zich, maar vormt de basis voor een resultaatgerichte samenwerking, waarbij de leidinggevenden en hun teams elkaar beter begrijpen en vertrouwen. Vaste thema’s in de leergang zijn:
De functie en rol van leidinggeven
Feedback geven en feedback ontvangen
Effectief besluiten communiceren
Het vergroten van de teambijdrage
Resultaatgericht vergaderen
Ombuigen van weerstanden
Timemanagement (prioriteren van eigen werkzaamheden)
Deze weloverwogen aanpak is ontstaan vanuit onze twijfels over standaard ‘maatwerk’-trainingen. Niet dat we iets tegen trainingen hebben, maar onderzoek bevestigt dat trainingen die niet aansluiten bij de persoonlijke karakteristiek, nauwelijks effect sorteren. Trainingen als een kunstje. Dat kost veel tijd, energie en geld met het ongewenste effect dat ‘oud gedrag’ snel de overhand krijgt.

Meer informatie voor aansprekend leiderschap?

Mail je mailadres naar info@aicon.nl

Adres

Aicon groep B.V.
Varsseveldseweg 35
7061 GG Terborg

Social media

Vind ons op
twitterlinkedinenvelopephonecheckmark-circle