We helpen mensen, teams en organisaties beter samen te werken

Teamontwikkeling

Teams en organisaties

Het is nog niet zolang geleden dat het onderscheidend vermogen van organisaties werden bepaald door voorsprong op basis van informatie en technologie. Echter, door toenemende digitalisering van kennis en opeenvolgende technologische innovaties, verdwijnt dit voordeel snel. Momenteel onderscheiden teams en organisaties zich door medewerkers effectief, efficiënt en doelgericht samen te laten werken bij de realisatie van klantgerichte producten en diensten.

Wij helpen medewerkers, teams en organisaties het verschil te maken. Dat doen we door een gezonde balans te creëren in betekenis voor medewerkers en waarde voor organisaties. In dat geval is er sprake van een ideale organisatieperformance, ofwel:

Er wordt mét in plaats van over elkaar gesproken
Er is sprake van een hechte samenwerking
Er wordt regelmatig, kort en effectief vergaderd
De kwaliteit van het werk is constant goed
De actuele organisatiedoelen zijn helder verwoord
De organisatieprioriteiten zijn eenduidig en voor alle betrokkenen helder
Er is sprake van korte besluitvormingsprocessen
Alle leidinggevenden weten taken snel en soepel te delegeren
De bijdrage van elke medewerker is duidelijk en relevant
Het werk kan binnen de beschikbare tijd worden voltooid
De overeengekomen resultaten worden tijdig, juist en volledig gerealiseerd
Het ziekteverzuim en personeelsverloop is laag
Wanneer je een aantal van de hierboven genoemde stellingen niet herkend of ontkennend beantwoord is er ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en/of het verbeteren van de team en organisatieperformance. In dat geval helpen we je graag. Met aandacht voor mens en organisatie.

Wij maken gebruik van de Birkman-methode om medewerkers, leidinggevenden en (management)teams zelfinzicht te geven, waardoor zij niet alleen zichzelf, maar ook gedrag van anderen beter begrijpen. Door inzicht in verwachtingen (behoeften), kunnen zij zich beter ontwikkelen en mogelijke irritatie (stress) tot een minimum reduceren. Bovendien komen verborgen talenten tot bloei en worden niet eerder bereikte resultaten aanzienlijk eenvoudiger gerealiseerd.

Heldere afspraken

Kortom, wij bouwen aan onderling vertrouwen, creëren hechte teams en vergroten hun voorspelbaarheid. Dat doen we met heldere afspraken over omgangsvormen, een open en constructieve dialoog met zicht op de gevolgen van gemaakte keuzes en ruimte voor effectieve feedback. Prikkelend, inspirerend en altijd resultaatgericht!
Onze resultaatgerichte aanpak viel op en vormde voor de organisatie van de ISPI-conferentie in 2017 (Montreal) aanleiding Aicon als gastspreker uit te nodigen. Een tikkeltje verlegen ontvingen wij complimenten over de wijze waarop wij een systemische (HPI-)benadering praktisch combineren met de impact van individuele en teamkarakteristieken.

Vijf tips voor effectief samenwerken?

Mail je mailadres naar info@aicon.nl

Adres

Aicon groep B.V.
Varsseveldseweg 35
7061 GG Terborg

Social media

Vind ons op
twitterlinkedinenvelopephonecheckmark-circle