Coaching is voor ons geen doel op zich, maar vormt de basis

Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke groei

Weet je je nog te herinneren dat je werd aangenomen? Wie belde je als eerste? Was je blij? En hoe is dat nu? Zit je nog wel op de juiste plek? Krijg je nog steeds energie van je werk?
Onderzoek toont aan dat wanneer er voor langere tijd niet aan de verwachting van medewerkers wordt voldaan (bijvoorbeeld de wens om meer zelfstandigheid, waardering, erkenning, afwisseling etc.) er irritatie ontstaat met, op termijn, grote kans op uitval door stress. Dit heeft ongewenste gevolgen voor de prestaties en leidt tot een afnemende betrokkenheid. En, niet onbelangrijk, in tijden van arbeidskrapte zijn goede medewerkers die het niet naar hun zin hebben snel vertrokken.
AICON

Talenten benutten

Succesvolle organisaties benutten talenten van hun medewerkers optimaal en weten ze daarmee te boeien en te binden. Dat begint met (h)erkenning en oprechte aandacht voor de interesses en verwachtingen (lees behoeften). van medewerkers. Niet door ze materieel te belonen, maar inzicht te bieden in wat ze (nog) niet zien.

Inzichten en kansen

Als je niet meer lekker in je vel zit, minder goed functioneert of 'uit je functie bent gegroeid', biedt coaching met toepassing van de Birkman-methode nieuwe inzichten en kansen. We gaan dan samen op zoek naar de (kern)oorzaak en werken aan een systemische oplossing die bij je past.

Birkman-rapportage

Hierbij vormt de persoonlijke Birkman-rapportage ons gezamenlijk vertrekpunt. Deze specifiek op coaching gerichte rapportage biedt naast zelfinzicht ook het gedrag van anderen beter te begrijpen. Door inzicht in verwachtingen (behoeften), kunnen medewerkers zichzelf beter ontwikkelen en mogelijke irritatie (stress) tot een minimum reduceren. Ervaring leer dat bovendien verborgen talenten tot bloei komen en niet eerder bereikte resultaten worden aanzienlijk eenvoudiger gerealiseerd.

Met behulp van de Birkman-methode gaan we op zoek naar je interesses, verwachtingen en daarmee zichtbare (effectieve en ineffectieve) gedrag. Hierbij komen we snel tot de kern en maakt dat onze coaching in een korte tijd succesvol. Coaching en directe toepasbaarheid in de dagelijkse praktijk zijn voor ons dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Inzicht in de beste versie van jezelf is de sleutel tot persoonlijke groei!
Coaching is voor ons geen doel op zich, maar vormt de basis voor een persoonlijke ontwikkeling en groei en dat verstevigt de band met collega’s, het team en de organisatie.

Lees hier meer over onze team coaching.

Adres

Aicon groep B.V.
Varsseveldseweg 35
7061 GG Terborg

Social media

Vind ons op
twitterlinkedinenvelopephonemagnifier