Wij helpen je om het optimale uit jezelf te halen

Birkman-methode

Aicon en de Birkman-methode

Elke ontwikkeling begint bij jezelf. Klein, maar soms lastig. Of het nu gaat om het functioneren thuis, op het werk met collega’s of in teams. Met jouw gedrag beïnvloedt je andere mensen en anderen beïnvloeden jou, soms bewust, maar vaak onbewust. Wat betekent dit voor jou? Werk je nog met plezier? Haal je het optimale uit jezelf? Hoe ervaart de omgeving jouw bijdrage? Kortom, ben je tevreden met jezelf en je omgeving?

Voor antwoorden op deze vragen maken wij gebruik van de Birkman-methode. Deze methode houdt rekening met het feit dat mensen tijdens werk- en privésituaties niet op dezelfde wijze handelen en reageren. Birkman voorspelt gedrag in verschillende situaties door het meten van omgevings- en interpersoonlijke factoren die gedrag sturen. Vanuit een unieke methodiek om mensen met elkaar te vergelijken geeft de Birkman-methode niet alleen zelfinzicht, maar ook inzicht in anderen. Dit vergroot de mogelijkheid om relaties en carrières een positieve richting te geven.

Roger Birkman

Roger Birkman (1919-2014) is oprichter van Birkman & Associates, een bedrijf dat sinds 1951 mensen op unieke wijze inzicht geeft in hun interesses, voorkeursstijl, behoeften, stressgedrag en de wijze waarop dit kan worden voorkomen. Ruim drie miljoen mensen hebben al gebruik gemaakt van deze gestandaardiseerde, objectieve, betrouwbare en valide methode. Er bestaat uitgebreide informatie over de statistische onderbouwing van de methode. Enkele voordelen van de Birkman methode zijn:
De methode verschaft relationele en beroepsmatige informatie
De informatie die de gebruiker krijgt is duidelijk, gekwantificeerd en objectief
Er wordt een vijf dimensionaal beeld van de gebruiker geschetst op het gebied van zijn/haar interesses, gebruikelijk gedrag, verwachtingen, stressgedrag en beroepsmatige karakteristieken
De methode gaat uit van de aanname dat het gebruikelijke gedrag een slechte indicatie is voor zijn/haar werkelijke behoeften (verwachtingen)
Er is geen sprake van goed of slecht. De methode is waardevrij
Er kunnen ruim 40 rapporten worden opgemaakt, waarin de gebruiker individueel, in een team of binnen een organisatie beschouwd kan worden

Birkman-vragenlijst

Er is geen sprake van goed of slecht! En niet onbelangrijk, een Birkman-vragenlijst hoef je maar eenmaal in je leven in te vullen! We gebruiken de Birkman-methode standaard bij vraagstukken op het gebied van:

Online vragenlijst

Zowel de vragen als de rapportage zijn, behalve in het Nederlands, ook in (aantal) talen voor handen. Tijdens het assessment worden ca. 300 vragen en stellingen voorgelegd, waarbij naar de mening of voorkeur van de deelnemer wordt gevraagd.

Birkman-rapportage

De Birkman-rapportages geeft helder inzicht in de wijze waarop iemand zichzelf heeft beschreven ten opzichte van een grote groep anonieme andere personen. Daardoor wordt, naast de bestaande subjectieve beelden, een objectief beeld toegevoegd. Dit geeft veel herkenning en zet aan tot verdere verdieping.

Birkman richtlijnen

Aicon volgt bij toepassing van de Birkman-methode de richtlijnen van Birkman International. Dit betekent dat Birkman rapportages individueel worden besproken. De gebruiker is eigenaar van zijn of haar Birkman-rapport. Presentatie en/of inzicht in elkaars rapportages wordt alleen gegeven na uitdrukkelijke toestemming van de eigenaar van het Birkman rapport.

Benieuwd hoe dit in zijn werking gaat?

Mail je mailadres naar info@aicon.nl

Adres

Aicon groep B.V.
Varsseveldseweg 35
7061 GG Terborg

Social media

Vind ons op
twitterlinkedinenvelopephonecheckmark-circle