De juiste mensen op de aangewezen plek zetten, leidt tot succes

Selectie

De ideale kandidaat

Het tijdig vinden van de juiste mensen bepaalt voor steeds meer organisaties de mate van succes. De route naar werving van de ideale kandidaat is lang en lastig, van het doorzoeken van cv’s en sollicitatiebrieven tot het afhandelen van eindeloos veel interviews.
Ideale kandidaten dienen niet alleen te beschikken over indrukwekkende (technische) vaardigheden en kennis van de branche. Ze moeten ook de juiste persoonlijkheid, interesses en passie hebben om zich op hun gemak te voelen in hun nieuwe functie en/of rol. Passie resulteert in meer tevreden en gemotiveerde medewerkers, waardoor organisaties zullen ervaren dat ze zich beter ontwikkelen, het personeelsverloop daalt, de productiviteit toeneemt en de organisatiecultuur verbetert.

Wervingsproces

Het werven van de juiste persoonlijkheid, passie en bekwaamheid resulteert in meer gekwalificeerde en tevreden medewerkers. Dit is de kracht van talentselectie. De Birkman-methode biedt leidinggevenden, teams en HR(D)-afdelingen de juiste gegevens om de selectie van (interne) kandidaten, met de gewenste persoonlijkheid en passie, te ondersteunen. Onze Birkman consultant geeft inzicht in de sterke punten, interesses en onderliggende verwachtingen (lees behoeften) die, wanneer ze aansluiten op de vraag, de sleutel blijken tot werkmotivatie en tevredenheid.

Birkman-profiel

Door het Birkman-profiel van kandidaten objectief te vergelijken met het gewenste (functie)profiel, teamsamenstelling en organisatiecultuur, ontstaat er een boeiende dialoog tijdens het sollicitatiegesprek.
Door gebruik te maken van Birkman-methode zorg je ervoor dat:
1. Een grondige oorzaakanalyse
2. Het creëren van een hecht (leiderschaps)team
3. Het (her)ijken van de missie en visie
4. Het ontwikkelen van een heldere strategie

Nieuwsgierig hoe dit in zijn werking gaat?

Mail je mailadres naar info@aicon.nl

Onze aanpak

Onderzoek van Gilbert, Deming, Dean (1996) en Stolovitch (2004) bevestigt het succes van onze aanpak. Zo is vastgesteld dat naast kennis, motivatie, gezondheid en welzijn van medewerkers fysieke middelen, structuur, processen en informatie (lees omgevingsfactoren) belangrijke aandachtspunten vormen voor het verbeteren van de organisatieperformance.

Met andere woorden: door de systemische aspecten van organisaties beter op de gewenste resultaten en cultuur af te stemmen, worden organisatiedoelen eenvoudiger en sneller gerealiseerd. Aicon is lid van de International Society for Performance Improvement (kortweg ISPI) en onderschrijft haar richtlijnen voor het bereiken van de gewenste performance verbetering.
De tien richtlijnen van ISPI:
1. Focus op resultaten of effecten
2. Werk systemisch
3. Voeg waarde toe
4. Werk in co-creatie met klanten en stakeholders
5. Stel de noodzaak of uitdaging vast
6. Stel de (kern)oorzaken vast
7. Ontwikkel oplossingen, inclusief plan van aanpak
8. Zorg voor conformiteit en haalbaarheid
9. Implementeer de oplossing
10. Evalueer de resultaten en impact

Adres

Aicon groep B.V.
Varsseveldseweg 35
7061 GG Terborg

Social media

Vind ons op
twitterlinkedinenvelopephonecheckmark-circle