We helpen mensen, teams en organisaties beter samen te werken

Teamontwikkeling

Teamontwikkeling en de Birkman-methode

Hoe kan ik beter presteren? Waardoor ontstaat er bij mij irritatie of stress? Wat kan ik doen om dat te voorkomen? Wat is mijn grootste bijdrage aan het team? Wat heb ik van mijn directe omgeving en collega’s nodig om optimaal te kunnen presteren?
Het antwoord op deze vragen vormt voor veel medewerkers de sleutel tot een aansprekende bijdrage en werkplezier. Als medewerkers elkaar en hun leidinggevende beter begrijpen, draagt dat onmiddellijk bij aan hun eigen welbevinden en dat van hun team.

Bij irritaties, het niet nakomen van afspraken, achterblijvende resultaten of medewerkers die klagen over (gebrek aan) aandacht en waardering, wordt er vaak naar het gedrag van medewerkers en hun leidinggevenden gekeken. Hierbij wordt gemakshalve, of uit onwetendheid, voorbijgegaan aan het ontbreken van belangrijke omgevingsfactoren.
Onderzoek toont immers aan dat wanneer voor langere tijd niet aan de gewenste omgevingsfactoren wordt voldaan (bijvoorbeeld door het ontbreken van structuur, aansturing, ondersteuning en/of sociaal contact) er irritatie en later zelfs stress ontstaat. Dit gedrag is altijd reactief en ineffectief en heeft altijd ongewenste gevolgen voor de prestaties van medewerkers en teams en daarmee uiteindelijk voor de organisatie.

Om het zelfinzicht van medewerkers, leidinggevenden en teams te vergroten, maken wij gebruik van de Birkman-methode. Persoonlijke en teamontwikkeling zijn geen doel op zich, maar vormen de basis voor een resultaatgerichte samenwerking, waarbij collega’s en teamleden elkaar beter begrijpen en vertrouwen.

Birkman-methode toepassen

De resultaten bij toepassing van de Birkman-methode bij teamontwikkeling zijn:
Het vergroten van teamprestaties door een juiste inzet van kwaliteiten
Het onderkennen en begrijpen van onderlinge verschillen
Het doorbreken van kunstmatige harmonie
Het beheersen van conflicten zonder blijvende irritaties en/of frustraties
Het vergroten van de onderlinge betrokkenheid
Een heldere, eenduidige en doelgerichte communicatie
Het vergroten van de resultaatgerichtheid
Het ontwikkelen van effectief leiderschap
Het aantrekken van de juiste mensen
Effectieve carrière- en talentontwikkeling
Leer hier meer informatie over Aicon en de Birkman-methode.

Adres

Aicon groep B.V.
Varsseveldseweg 35
7061 GG Terborg

Social media

Vind ons op
twitterlinkedinenvelopephonecheckmark-circle